Se også
Find klinik på bestemt lokalitet .

Hvad er thaimassage?

Du er nok, som mange andre og også jeg var i begyndelsen, mystificeret og forvirret over thaimassage begrebet. Hvad er det for en størrelse. Vi ved det har rod i Thailand men men ellers ved vi ikke så meget. Det er vel ikke noget med frække piger i Pattaya?

Let, hurtig og overfladisk, men bær over med mig:

Sådan! Det var enkelt. Nøgleordene er:

Thai Yoga Massage | officiel tilladelse | folkelig udbredelse.

info

En demonstration af massagen kan du se på denne video

Læs om akupunktur for at forstå energi, meridianer, og akupunkturpunkter som er de væsententlige .

Nogle mennesker har dog en anden mening om massagen og thaimassører. Læs bare hvad Napa fra Golden Thai Massage i Odense bliver udsat for!

Det er et stort problem. Baggrunden er at nogle danske mænd har fundet koner i redlight distriktet i Pattaya, Phuket eller andre steder. Nogle få af disse fortsætter som tidligere og åbner klinikker i samme branche. Kunder, der også har besøgt Phuket og Pattaya, forventer de samme ydelser og så har vi balladen.

Det afhjælper ikke på problemet at prostituerede reklamerer med på forskellige hjemmesider, hvor massøser er meget udfordrende klædt, og kalder det thaimassage.

Andre artikler om emnet

Bedst & værst
11 bedste thaiklinikker.Disse klinikker hører til de absolut bedste i landet
14 dårlige klinikker. De er bare dårlig iflg vurderingerne. Bedøm selv.

Liste over allerede lukkede klinikker

Hey klinikejer! Er du frustreret over chikanøse falske brugere. Gør noget og fjern falske anmeldelser. Det er nemt og overraskende hurtigt at få dem fjernet..

De store byer (antal klinikker i parentes)

  • Vejle (27): Mange klinikker i forhold til størrelse. Kaldes også Danmarks Pattaya af onde tunger.
  • Århus (58): Jyllands hovedby med rigtig mange klinikker
  • Randers (27): Modsvarer helt Vejle og kaldes også for Randers Phuket.

Mængden klinikker modsvarer størrelse

For "få" klinikker. København "suger" klinikker til sig.

Hvor finder man klinikkerne?

Du er på MassagePlus(MP) som anstrenger sig på at finde de sobre og rene thaiklinikker uden ekstra ydelser.

MP forsøger, med hjælp fra de besøgende, at rangere klinikkerne i forhold til en kundeloyalitets skore (NPS lignende) så du har et kvalificeret bud på en klinik. Vi mener vores skore - som du kan læse for hver klinik med nok vurderinger - er den bedste metode til vurdering og rangering af en klinik. Samme metode bruges ofte til målinger af tilfredshed.

Vores skore af klinikker og vores rangering af samme er, så vidt vi ved, Danmarks eneste rangering af denne slags. Mellem 5 og 15 gange daglig rangerer MP besøgende en klinik.

Alternativet er at søge på google og forsøge at finde klinikkernes hjemmesider. Desværre er de hjemmesider ofte af meget dårlig kvalitet og stærkt forældet.

Det er muligt at finde klinikker på facebook. Igen er der problemer med opdatering. Klinikker mister interessen efter nogle måneder og opdaterer ikke informationen.

Både på Facebook og søgemaskiner bør du ikke glemme at søge efter f.eks. "Thai Wellness Vejle" (eller anden bynavn) da mange klinikker bruger benytter ordet Welness i navnet.

Historisk baggrund

Vi skal mere end et par tusind år tilbage i tiden for at finde roden thaimassage.

Hemmeligheden bag mystikken er følgende:

Thaimassagen, der i Thailand kaldes Nuad Phaen Boran, oprindelse tilegnes den nordindiske læge Jivakar-Komarabhacca - eller også Jivakar Kumar Bhaccha.

Han bliver betragtet og æret som grundlæggeren af thailandske medicin, og nævnes ofte før en thaimassage session i bøn.

En lidt længere historie?

Jivakar Kumar Bhaccha levede samtidigt med Buddha i det 5 århundred før Kristus, i Indien. I skriften Pali-Kanon, en gammel buddistisk skrift, nævnes han som livlæge for den Indiske Magadha Kong Bimbisara.

Ja, vi er stadig i Indien

Kong Bimbisara var tilhænger af Buddha og besøgte ham ofte. Gennem Bimbisara fik Jivakar-Kumar Bhaccha kontakt til Buddha og hans munke, og hans medicinske viden blev videregivet til munkene. Hvordan vides ikke men mon ikke Jivakar-Kumar underviste munkene i datidens medicinske viden.

Og nu til Thailand

Massagen fulgte med en gruppe munke der vandrede fra Indien over Myanmar (Burma) til Thailand og andre steder i Sydøstasien. Massagen praktiseredes i buddhistiske klostre gennem århundrederne. Ankomsten til Thailand skete omkring det 3 århundred før Kristus samtidigt med at buddhismen ankom.

Godt at vide

Fordele:

Det var en lidt længere omgang, men nu har du en ide om konteksten omkring massagen.

Udførsel af

Er det nu man skal være nøgen?

Massagen baserer sig på akupressur, en form for akupunktur hvor der presses i stedet for at stikke med nåle, og der anvendes indiske-principper.

Her mistes orienteringen. Akupressur bruger samme punkter som akupunktur som jo er kinesisk medicn (TCM) og ikke Yoga. Akupressur bruges ikke traditionelt i Indien. Brugen af akupressur afslører at TCM og Yoga have mødt hinanden i Thailand ellers ville det som vi kender i dag ikke findes. Måske skete dette langt senere end det påstås. Onde tunger påstår det sket omkring 1600-1700 tallet og ikke for 2000 år siden.

I traditionel thaimassage bruges ingen form for olier og kroppen behandles ved at der presses, strækkes og hives rytmisk og hvor massøren hele tiden er i fysisk kontakt med klienten.

Med andre ord: en kontinuerlig og rytmisk bevælgelse.

De kære indere

Massagen kan beskrives som fysisk Hatha Yoga.

Skal man være nøgen nu? Underbukserne?

Tøjet beholdes på eller udleveres; gerne løst tøj, og der masseres langs energi-linier kaldet sen. Massagen tilpasses altid den enkelte klient.

Pyhhh. Det var heldigt når men er genert.

En thaimassage klinik udleverer løst tøj og massagen foregår selvfølgelig fuld påklædt med det udlånte tøj.

Du skal arbejde med!

Du kan som klient ikke være passiv gennem massagen. Massøren vil jo hive, presse, dreje osv. og derfor vil din krop reagerer med strækninger og drej gennem massage. Massagen kan og bør derfor være en fysisk anstrengende og ikke passiv oplevelse.

En gennemgribende massage inkluderer følgende grundlæggende positioner:

Lad os ikke glemme:

Der findes to stile. Den nordlige stil (Chiangmai) og den sydlige stil (Bangkok).

Bangkok stilen er hurtigere og ofte mere intens. Den sydlige stil er mest udbredt i Thailand mens den nordlige stil er mere udbredt i Vesten.

Massagen i Thailand

Forbered dig på at ligge på gulvet på en måtte. Massøren vil vise og forklare processen og være din guide og hjælpe med at dreje og strække kroppen.

I modsætning til andre massager er der ingen brug for olier under massagen og derfor beholder du det løse tøj på under massagen (Ja, jeg nævnte det lige før), så frygt ikke.

Av, av og avvvv. Men av'erne overgiver sig hurtigt til velværen

Du kan og vil blive udsat for forskellige positioner og kan komme til ligge på maven, på siden, siddende og naturligvis ryggen. Tryk, hiv og andre påvirkninger kan vare i over 1 minut og der kan trykkes og presses på f.eks. skuldre og skridt.

Efter en sådan behandling kan du føle blodet strømme gennem kroppen og en dyb afslapning indfinde sig. De første gange måske også en overvældende træthed - men det går over.

Sikkerhed

Thaimassage kan være smertefuld og fremme ubehag indtil kroppen har tilpasset sig. Dette forsvinder efter en eller flere behandlinger.

Regulære smerter er det dog ikke tale om. En erfaren massør tilpasser behandling så mindst mulig ubehag opleves.

Kontakt dog din læge ved disse oplevelser:

Har du fysiske problemer der kan påvirkes negativ af behandling bør du før massagen konsultere massøren og din læge.

Konsulter en læge hvis du har været gennem en operation eller alvorlig sygdom. Konsulter læge hvis du er gravid.

Fordele

Generel velbehag og reduktion af muskel og ledsmerter. De fleste værdsætter den fysisk og psykiske velbehag efter massage sessionen

Mange klienter med kroniske smerter og oplever en reduktion af disse ved regelmæssig behandling.

Samme oplevelse med smertereduktion, oplever sportsfolk efter skader. Specielt synes behandlinger at være effektiv ved rygsmerter.

Blod-gennemløb og mindsket inflammation i kroppen og angst reduktion rapporteres også. Men mon ikke den generelle fysiske og psykiske velvære hjælper kraftigt på disse symptomer.

Akupressur er også en del af det

Årsagen til følelsen af velbehag kan tillægges akupressuren som er en væsentlig bestanddel af massagen.

Thaimassage kan egentlig defineres som en healing massage. Traditionelle massage sessioner kan vare op til to timer.

I Danmark

Der er ca 500 klinikker i Danmark og næsten alle har godkendte massører uddannet og certificeret af det Thailandske Sundhedsministerium. .

Besøger du en en klinik så kig efter diplomer, på væggen eller hjemmesiden. De garanterer for en uddannet massør.

Hurtig verificering

Din tjekliste for seriøs massage kan være følgende:

Opfylder klinikken dette er du næsten sikker på seriøs massage.

Hvad er oliemassage?

Det er IKKE thaimassage

Olie påføres klientens krop og muskler der masseres med hænder, underarme og albuer. Kroppens muskler og led behandles på samme måde som hos en almindelig danske massør.

Thai oliemassage er egentlig blot massage givet af en thai. Der er intet specielt thailandsk over det og har intet med thaimassage at gøre

Vestlig inflydelse

I modsætning til østlige massager og medicinsk praksis, er vestlig massage en behandling af muskler, sener og led ved æltninger, press og stræk. I stedet for at koncentere sig om energilinier behandler en vestlig massører på baggrund af kroppens fysik.

Denne form for behandling vandt gradvist indpas i Thailand i så høj grad at traditionel massage og det gamle praksis blev betraget som kvaksalveri. Det var først i 80'erne og 90'erne at de traditionelle metoder vandt indpas igen.

Vesten forandrer massagen via anatomi

Det der ændrer massagen mest i dag er vestlige massageteknikker. Tænk på fysiurgisk massage og fysioterapi. Fokus er nu også på anatomi og fysiologi.

Asien har ingen tradition for at dissekere kroppen og give muskler navne. Derfor var der ingen tilknytning mellem bestemte påvirkninger og bestemte muskler i modsætning til hvordan en fysioterapeut eller massør tænker i vesten..

Når vestlige behandler lærer thaimassage så vil de selvfølgelig vide hvor de skal behandle, hvordan og på hvilke muskler. På denne måde rettes thailandske greb til at at behandle bestemte muskler, og hvordan de identificeres i vesten.

Dette påvirker thaimassage i retningen mod mere fysionomi og "korrekthed". Man taler allerede om en ny stil med navnet "Medicinsk Thai Massage".

Massagebrikse

Massagebrikse anvendes ikke traditionelt. Årsagen er at alle øvelser er beregnet til at blive udført på en måtte på et gulv

Thailandske huse har traditionelt meget få møbler. Man bruger i stedet gulvet. Sko efterlades ved døren og gulve er derfor rene. Derfor er det ganske naturligt at massagen foregår på guvet og en stor del af massagen kan kun udføres på gulvet.

Ca halvdelen af øvelserne kan dog udføres i en briks og resten kan udføres på en briks efter en tilpasning af øvelserne. Dette har dog ikke samme kvalitet som thai på gulvet - eller på en måtte på gulvet - men er anvendeligt og kaldes også for "Thai massage på en briks".

Derfor skal du tage det med et gran salt når nogle danskere klager over "en madras på gulvet". Sådan skal det være.

Stilarter

Der findes mange forskellige stile af thai massage. For nemheds skyld omtales ofte kun to stile; Den nordlige stil og den sydlige. Det kan være svært at definere forskellene.

Det er muligt at finde variationer af stilene i nord der er nærmest identisk med den sydlige stil og omvendt.

Skoler

Med de mange nye klinikker og massages skoler i Thailand som søger vestlige elever, har man standardiseret sig frem til en version man tror vesterlændinge vil have. Dvs metoder der ikke eksisterede før hen.

Da vesterlænding i de før omtalte skoler ønsker et fast curriculum blev man nødt til at standardisere beskrivelsen af massagen.

Traditionelt blev viden dog overfør oralt, fra mester til lærlin, med det resultat at de mange variationer opstod.

På trods af Wat Po i Bangkok og Gammel Medicin Sygehus i Chiang Mai, de berømte skoler til thaimassage, lærer de fleste thai massage på traditionel vis.

Der findes de to skole versioner, forskellige folkelige og regionale varianter og endda en vestlig (farang) version.

Man kan også tilføje de forskellige reklameversioner hvor man blander forskelligt sammen, giver det et "hipt" navn og markedsfører det -tænk på tantra thaimassage og body-sds, sakral terapier o.l. Og så er det alle fupmagerne med "autentisk thaimassage".

Der findes snesevis af varianter, men ikke alt der glimter er guld.